Novembra nogalē Balvu profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas (BPVV) topošās tērpu un stila speciālistes, kopā ar skolotāju Anitu Matuli – Bordāni piedalījās starptautiskajā profesionālo skolu konkursā „Mis skola 2019”. Konkursu jau divdesmito gadu rīkoja Zarasaji profesionālā lauksaimniecības skola Lietuvā.
BPVV audzēkne, Laura Circene mājās pārveda divas nominācijas „Mis Stils” un „Vice Mis skola 2019”. Šī bija Lauras pirmā pieredze starptautiskā konkursā.
Pirms došanās uz konkursu Laurai Circenei bija jāizpilda vairāki mājas uzdevumi: jāsagatavo uzruna, jāizdomā, kādu talantu parādīs vērtētājiem, jāuzšuj un jānodemonstrē no agrotīkla uzmeistarots avangarda tērps, jāiesūta savas fotogrāfijas un jāsagatavojas elegances konkursam, kurā jādemonstrē vakartērps.


Iepriekšējā piedalīšanās reizē BPVV pārsteidza lietuviešus ar neparastajām tērpu kolekcijām, un arī šoreiz nolēma iepriecināt ar pagājušā gada tapušā tērpa „Trīs vienā” paraugdemonstrējumu. Šo neparasto tērpu Laurai Circenei palīdzēja izrādīt kursabiedrenes Elīna Uvārova un Solveiga Rudzīte, kuras konkursā veica arī Lauras ģērbēju, vizāžistu un frizieru pienākumus.
Pateicamies skolotājai Anitai Matulei – Bordānei par iniciatīvu dalībai konkursā arī šogad, un ieguldīto darbu konkursa sagatavošanā.

 




Vai Jūs atbalstāt ideju par jauniešu debašu kluba izveidi?