Šī gada skaistajā un saulainajā 16.jūnija pēcpusdienā Balvu profesionālajā un vispārizglītojošajā vidusskolā (turpmāk – BPVV) noritēja 9.klases izlaidums, 9.klasi absolvējot12 jauniešiem.
Organizējot izlaidumu, nācās pielāgoties jaunai un nebijušai situācijai, lai tiktu ievēroti valstī noteiktie ierobežojumi. Attālinātajā mācību procesā jaunieši atradās mājās un šinī laikā ļoti ilgojās pēc mācībām klātienē, līdz ar to izlaiduma dienā viņiem bija dota iespēja pabūt kopā improvizētā klasē, ievērojot noteiktos valsts ierobežojumus. Šajā dienā ar jauniešiem kopā bija arī viņu ģimenes locekļi.
Izlaidumā valdīja sirsnīga gaisotne. Absolventi saņēma apliecības par pamatizglītības ieguvi.. Svētkos absolventus sveica gan BPVV direktore Biruta Vizule, gan  Balvu novada Domes deputāts, Sociālo un veselības aprūpes jautājumu komitejas priekšsēdētājs Egons Salmanis. Klases audzinātājs Gatis Stepanovs saviem audzēkņiem veltīja sirsnīgus vārdus. 9.klases izglītojamos izlaidumā sveica arī 8.klases pārstāvji – nākamie “devītie”. Ar muzikāliem priekšnesumiem pasākuma laikā priecēja un sveica Kerija Koļcova un Marija Maslovska.
“Devītajiem” pa vasaru liels uzdevums – domāt par savu tālāko izglītību. Nākošais mācību gads šiem skolēniem būs izaicinājums, jo viņi sāks mācīties pēc jaunās kompetenču pieejas un jaunajiem vidējās izglītības standartiem. Svarīgi būs izvēlēties sev pieņemamāko no izglītības iestāžu piedāvāto programmu klāsta.



Vai Jūs atbalstāt ideju par jauniešu debašu kluba izveidi?