Šī gada 22.februārī Balvu profesionālajā un vispārizglītojošajā vidusskolā (turpmāk BPVV), karjeras dienu ietvaros norisinājās dažādas aktivitātes. Viena no tām bija nodarbība, kura tiek vadīta starptautiska sadarbības projekta „Belikeyou” ietvaros, otrā aktivitāte – meistardarbnīcas, kurās karjeras dienu ietvaros BPVV viesojās Stacijas pamatskolas  un Stacijas pamatskolas Vīksnas filiāles 6.klašu un 9.klašu izglītojamie.

Pirmās aktivitātes laikā biedrības “Raibais kaķis” pārstāvis Sergejs Andrejevs vadīja nodarbību BPVV izglītojamajiem, kuras ietvaros iepazīstināja izglītojamos ar dažādām iespējām, ko piedāvā ERASMUS+ (Jauniešu apmaiņas un Jauniešu līdzdalības projekti) un Eiropas Solidaritātes korpusa (Eiropas brīvprātīgais darbs un Solidaritātes projektiem) programmas. Šīs programmas piedāvā iespējas, kā jauniešiem realizēt savas idejas, gan vietējā, gan starptautiskā līmenī neformālās izglītības ietvaros. Šī bija pirmā nodarbība vairāku nodarbību ciklā, kuru rezultātā skolēniem būs iespēja iepazīties ar video veidošanu, lai pēc tam paši izveidotu video par vietējiem uzņēmējiem. Nodarbības tiek vadītas starptautiska sadarbības projekta „Belikeyou” ietvaros, kura mērķis ir veicināt uzņēmējdarbības lomu modeļa izvēli skolēnu vidū. Vairāk informācijas iespējams atrast projekta mājas lapā: https://www.belikeyou.eu/.

Savukārt, 6.klašu un 9.klašu izglītojamie sākotnēji iepazinās ar izglītības iestādes vidi un piedalījās meistardarbnīcās, kuras saistītas ar profesiju apguvi BPVV, šādās jomās: dizains un tehnoloģijas, kokapstrāde, skaistumkopšanas pakalpojumi un šūšanas tehnoloģijas. Kā atzīst paši izglītojamie, piedalīšanās šādās meistardarbnīcās sekmē savu talantu attīstīšanu un  izpratni par to, kuras profesijas apguve ir vairāk saistoša.

Pateicoties karjeras dienai vairākumam BPVV jauniešu radās priekšstats, kādu profesiju viņi vēlētos apgūt nākotnē.

karjeras diena attēlā Sergejs Andrejevs



Vai Jūs atbalstāt ideju par jauniešu debašu kluba izveidi?