“Vidzemes inovāciju programma studentiem” jeb “VIPs” tika atklāta 25. februārī, lai ikvienu interesentu iepazīstinātu ar programmas plašajām aktivitātēm, ieguvumiem un plānotajiem rezultātiem. Pasākuma laikā bija iespēja uzzināt par iespēju iesaistīties programmā, iepazīt jau vairākus uzņēmumus un studentiem dotos izaicinājumus, kā arī uzklausīt studentu un organizāciju pieredzi līdzīgās programmās.

Balvu profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas (turpmāk BPVV) Komerczinību programmas audzēkņi piedalījās šajā pasākumā, lai īstenotu sadarbības iespējas ar Vidzemes Augstskolu.

“VIPs” projekta mērķis ir izveidot un īstenot ilgtspējīgu atbalsta sistēmu, kas studiju vai izglītības procesa ietvaros stiprinās jauniešu inovāciju pratību un uzņēmējspēju, veicinās Vidzemes  Augstskolas  un  studējošo  sadarbību  ar  industriju un  uzņēmējiem  un  ļaus  izstrādāt  praktiski pielietojamus risinājumus sabiedrības un komersantu piedāvātajiem izaicinājumiem. 

BPVV pedagoģe L.Līcīte uzskata, ka jaunieši, piedaloties šādā projektā, iegūst vērtīgu un neatsveramu pieredzi radoši domāt un no mazām idejām attīstīt savu biznesu. Tāpat motivāciju pastiprina fakts, ka piedaloties projektā ir iespējams ne tikai attīstīt savu inovatīvu ideju, bet arī  pētīt un risināt uzņēmēju sniegtos izaicinājumus, saņemt ikmēneša stipendiju un naudas balvas  līdz pat 2000 EUR apmērā par godalgotām vietām.

BPVV Komerczinību programmas audzēknes E.Ivanova un S.Galuškina atzīst, ka interesanti bija uzklausīt tieši uzņēmēju veiksmes stāstus par to, kā viņi radījuši savu ideju, un to laika gaitā realizējuši. Audzēkņu skatījumā šādi veiksmes stāsti motivē jauniešus radīt arī savas idejas nākotnē.

Vidzemes augstskolas logo bpvv logo

vidzemes augstskolas pasākums

vidzemes augstskolas pasākums

vidzemes augstskolas pasākums




Vai Jūs atbalstāt ideju par jauniešu debašu kluba izveidi?