No 2. līdz 6. maijam Erasmus+ projekta "Atgriezt pozitīvas mācīšanās spēku" (Nr. 2020-1-LV101-KA101-77319) ietvaros Balvu profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas  skolotājas Iluta Tihomirova un Liena Indrika piedalījās pedagogu īstermiņa apmācībās "School - Based Experiential Outdoor Education", kuras notika Atēnās, Grieķijā. Apmācībās piedalījās 14 pedagogi no 6 valstīm (Latvijas, Itālijas, Somijas, Īrijas, Slovēnijas un Spānijas). Apmācības norisinājās četras dienas, no kurām divas dienas nodarbības notika āra vidē - Nacionālajā botāniskajā dārzā Atēnās.

Apmācību laikā ir iegūtas teorētiskās un praktiskās zināšanas āra aktivitāšu organizēšanai un vadīšanai. Notikusi pozitīvās pieredzes apmaiņa starp projekta dalībniekiem, kontaktu un draudzības veidošana. Pedagogiem bija iespēja paplašināt savu redzesloku, apskatot kultūrvēsturiskus objektus  - Sintagma laukumu, Parlamenta ēku ar goda sardzes maiņu, Nacionālo botānisko dārzu, Triumfa arku Atēnās, Nacionālo bibliotēku, Dionīsa amfiteātri, Akropoles kompleksu un apkārtni. 

Projektu līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par Erasmus + programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+  un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv

 



Vai Jūs atbalstāt ideju par jauniešu debašu kluba izveidi?