No 2023.gada 4.marta līdz 8. martam Balvu profesionālā un vispārizglītojošā vidusskola uzņēma Erasmus+ projekta "My e-story" ciemiņus no Spānijas, Portugāles un divām Turcijas skolām. BPVV jaunieši bija sagatavojuši sagaidīšanas koncertu ar dziesmām un dejām, kurās iesaistīja arī ciemiņus. Balvu muzejā viesi atraktīvā stāstījumā uzzināja interesantus faktus par mūsu pilsētu un tās vēsturi, kā arī ziemīgā pastaigā apskatīja pilsētas apskates objektus.
Svētdien projekta dalībnieki devās izbraukumā uz Alūksni- piedzīvoja skaņas un gaismas stāstu par Marienburgas pils vēsturi, interaktīvā vidē un aktivitātēs uzzināja Bānīša stāstus, bet vislielāko iespaidu uz visiem atstāja dabas muzeja "Vides labirints" fluoriscējošo minerālu šovs.
Pirmdien BPVV pedagogi Guntis Circens un Gunita Čubare Erasmus+ projekta "My e-story" dalībniekiem mācīja veidot digitālos stāstus par savas valsts kultūru izmantojot tādas vietnes kā Book Creator un Canva. Pēcpusdienā gan projekta skolēni, gan skolotāji varēja iesaistīties sportiskās aktivitātēs BPVV skolotāja Gata Stepanova vadībā.
Otrdien projekta dalībnieki prezentēja savus digitālos stāstus par savām valstīm un svētku svinēšanas tradīcijām. Bija izzinoši un interesanti uzzināt vairāk vienam par otru. Pēcpusdienā BPVV skolotāji- Skaidrīte Veina, Aigars Noviks, Elita Gaile un Sintija Ābeltiņa bija sagatavojuši radošas aktivitātes, kurās dalībnieki gan iemācījās ko jaunu, gan arī pagatavoja sev suvenīrus. Vakarā kopīgās vakariņās tika pasniegti sertifikāti un neizpalika arī jautras dziesmas un dejas.
Trešdien rīta agrumā projekta dalībnieki jau devās uz Rīgu, kur iepazina Vecrīgu, apmeklēja Melngalvju namu un jau pienāca laiks atvadīties, jo nākošajā dienā ciemiņi jau lidoja atpakaļ uz savām valstīm.
Paldies projektā iesaistītajiem jauniešiem – Kerijai Koļcovai, Ievai Krevicai, Beātei Kaņepei, Jānim Ugaram un Markusam Mediniekam, skolas tautu deju kolektīvam “Kastanis”, 11.b klases meitenēm- Viktorijai Stoļenkovai, Nellijai Barinovai un Evitai Salmanei par priekšnesumiem un ārzemju viesu uzņemšanu Balvos. Paldies skolas vadībai par atbalstu un ikvienam BPVV pedagogam un darbiniekam, kas ieguldīja savu darbu, lai varētu realizēt projekta aktivitātes!

Projekta koordinatore Inese Circene

    

projekta dalībnieki




Vai Jūs atbalstāt ideju par jauniešu debašu kluba izveidi?