No 16. līdz 20.oktobrim visā Latvijā noritēja Karjeras nedēļa. Tas bija pasākumu cikls, ko Valsts izglītības attīstības aģentūra(VIAA) organizēja sadarbībā ar Latvijas pilsētām un novadiem.
16. oktobrī pedagogi un vecāki bija aicināti pievienoties tiešsaistes nodarbībai “Konkurētspējīgas prasmes ikvienam”.
17. oktobrī, VIAA ar saukli “Attīsti personīgās prasmes!” skolas aicināja pievērst audzēkņu uzmanību personīgo prasmju izzināšanai. Saliedēšanas nolūkos SP4-1 kursa audzēknes ar priekšmeta skolotāju B.Kindzuli izspēlēja “mēmā šova” spēli “Uzmini profesiju”, priekšmeta skolotāja L.Kūkoja kopā ar 10. klasi apmeklēja Balvos veikalu “RDA’’ projekta "Ļauj dzīvot otrreiz!" ietvaros. Audzēkņiem tika dota iespēja apģērbties atbilstoši savai izlozētai tēmai.
Savukārt no 18. oktobra, līdz 20.oktobrim, audzēkņiem bija iespēja pārbaudīt savas zināšanas par IT jomu. “IT prasmju dienā” norisinājās Latvijā pirmais IT eksāmens skolām. Arī mūsu izglītības iestādes audzēkņi “izmēģināja savus spēkus” piedaloties eksāmenā. Kolektīvi, mācību stundas laikā IT eksāmenu kārtoja SP4-1 kursa audzēknes.

20.oktobrī, karjeras nedēļas noslēgumā, BPVV viesojās Nodarbinātības Valsts aģentūras Balvu filiāles karjeras konsultante Ilga Blūma.
“Kā veidot savu profesionālo karjeru? Ko es gribu un varu darīt? Ko no manis sagaida darba tirgus? Kā lai saprot, kur un ko studēt?’’, uz šiem un daudziem citiem jautājumiem Ilga Blūma palīdzēja rast atbildes jauniešiem.
Karjeras nedēļas piedāvātie pasākumi audzēkņiem bija atbalstoši ceļā uz nākotnes profesijas izvēli.

izglītojamie pildot uzdevumus









Vai Jūs atbalstāt ideju par jauniešu debašu kluba izveidi?