Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) 09.11.2023 jau sesto reizi organizēja apbalvošanas ceremoniju "Dari un mācies - viss tikai sācies!", kurā paldies tiek teikts uzņēmumiem, kas ir bijuši atsaucīgi un īstenojuši darba vidē balstītas mācības (DVB) un prakses, dodot iespēju profesionālo skolu audzēkņiem praktizēties reālā uzņēmumu vidē.

 Apbalvošanas ceremonija notika 09.11.2023.,"Rīgas cirkā".

Apbalvošana notika divās nominācijās - labākie prakšu uzņēmumi  un labākie darba vidē balstītu mācību uzņēmumi 2023. gadā, kā arī tika godinātas profesionālās izglītības iestādes un citi sadarbības partneri.

Nominanti un balvas saņēmēji kategorijā: Labākie prakšu uzņēmumi 2023. gadā:

Nominanti Latgales reģionā: 

 SIA "KMK Auto”

 SIA “KMK Auto” specializējas automašīnu remontu un tehnisko apkopju veikšanā un uzņēmumā īsteno gan praktiskās , gan darba vidē balstītas mācības . Uzņēmuma vadītājs Ruslans Kovaļovs jau no projekta pirmsākumiem ar degsmi un atbildību iesaistās jauniešu apmācībā, nododot nepieciešamās zināšanas un pieredzi audzēkņiem, kas galvenokārt apgūst automehāniķa un autodiagnostiķa profesijas.

 SIA “SELENA L”

 SIA SELENA L ir uzņēmums Rēzeknē, kura viens no darbības virzieniem ir datorservisa pakalpojumi, datortehnikas tirdzniecība, programmnodrošinājums, kā arī remonts un modernizācija. Uzņēmumā praktizējas un mācību praksi iziet gan datorsistēmu, gan programmēšanas tehniķi.

 SIA “Grand Auto”

 SIA “Grand Auto”- SIA Grand Auto ir autoserviss Daugavpilī, kas piedāvā ne tikai automobiļu apkopi un remontu, bet arī sniedz autoveikala pakalpojumus. Kopumā uzņēmumā savas praktiskās iemaņas skrūvējot, montējot, remontējot, jaucot un saliekot atpakaļ kopā apgūst jaunie automehāniķi.

 SIA “Defass-D”

 SIA SELENA L ir uzņēmums Rēzeknē, kura viens no darbības virzieniem ir datorservisa pakalpojumi, datortehnikas tirdzniecība, programmnodrošinājums, kā arī remonts un modernizācija. Uzņēmumā praktizējas un mācību praksi iziet gan datorsistēmu, gan programmēšanas tehniķi.

Nominants un balvas Labākais prakšu uzņēmums Latgales reģionā 2023. gadā saņēmējs: SIA “Kind Service”.

 SIA “Kind service” veic dažāda veida būvdarbus, uzņēmuma īstenotie projekti sastopami Rēzeknē un visā Latvijā. Uzņēmums projektā iesaistījās nesen, bet uzreiz ar lielu atbildības sajūtu un profesionālu pieeju nodrošināja prakses vietas topošajiem ēku būvtehniķiem un apdares darbu tehniķiem.

 Nominanti un balvas saņēmēji kategorijā: Labākie darba vidē balstītu mācību uzņēmumi 2023. gadā:

 Nominanti Latgales reģionā: 

 AS “Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca”

 AS “Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca”nodarbojas ar dzelzceļa ritošā sastāva remontu, apkopi un modernizāciju, tā rezerves daļu ražošanu un remontu. Uzņēmums ir atvērts un atbildīgs sadarbības partneris, kas jau no pirmsākumiem ir iesaistījies projekta īstenošanā.

 SIA”Daugavpils bokseru klubs”

 SIA DAUGAVPILS BOKSERU KLUBS ietver sevī atpūtas iespējas, piedāvājot atpūtas kompleksa pakalpojumus,  viesnīcas pakalpojumus, restorāna, bērnu kafejnīcas, SPA un fitnesa centra apmeklējumu. Uzņēmumā tiek īstenotas darba vidē balstītas mācības pavāriem un konditoriem.

 IK “CNC Wood”

IK "CNC wood" - CNC WOOD atrodas Krāslavas novadā un piedāvā: CNC frēzēšanas un gravēšanas pakalpojumus; mēbeļu izgatavošanu un citus galdniecības pakalpojumus.  Rīgas Valsts tehnikuma topošajiem koksnes materiālu apstrādātājiem un mēbeļu galdniekiem tiek dota lieliska iespēja pilnveidot un attīstīt savas praktiskās iemaņas, īstenojot DVB mācības.

Artūrs Delvers

 Artūrs Delvers - veiksmīgi sadarbojās ar Rīgas Valsts tehnikuma Krāslavas struktūrvienību. Pie Artūra Delvera tiek īstenotas DVB mācības autovirsbūvju remontatslēdzniekiem, sniedzot audzēkņiem individuālu pieeju un parādot labākās amata meistara prasmes.

 Nominants un balvas Labākais darba vidē balstītu mācību uzņēmums Latgales reģionā 2023. gadā saņēmējs: SIA “Belkanto”.

 SIA “Belkanto” apsaimnieko Viesnīcu Park Hotel "Latgola". Uzņēmumam ir izveidojusies cieša sadarbība  ar Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumu, bet  apgūt savas prasmes izvēlas arī audzēkņi no citu reģionu profesionālās izglītības iestādēm.

 Pateicamies projekta sadarbības partneriem – profesionālās izglītības iestādēm par spēju kopīgi attīstīt un ieviest jaunu mācību formu – darba vidē balstītas mācības. Pateicamies Izglītības un zinātnes ministrijai un Centrālās finanšu un līgumu aģentūrai par atbalstu projekta ieviešanā.

Apbalvošanas ceremonija tapusi Eiropas Sociālā fonda līdzfinansēta projekta “Profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu dalība darba vidē balstītas mācībās un mācību praksēs uzņēmumos” ietvaros, pasākuma foto









Vai Jūs atbalstāt ideju par jauniešu debašu kluba izveidi?