2024.gada 9. maijā Balvu novada bērnu un jauniešu radošās nedēļas ietvaros Balvu profesionālajā un vispārizglītojošajā vidusskolā notika interešu izglītības pulciņu dalībnieku koncerts, veltīts Mātes dienai, Eiropas dienai un Starptautiskajai ģimenes dienai. Izglītības iestādes direktore Biruta Vizule uzrunāja klātesošos, mudinot iekrāsot šo dienu ar prieku, ar raitu dejas soli, ar skanīgu dziesmu, ar atziņu, ka komandā un sadarbībā ir spēks. Skatītāji baudīja pavasarīgo lugu “Māllēpītes atmošanās” izglītības iestādes teātra pulciņa dalībnieku izpildījumā, kas mijās ar dziesmām un tautu dejām. Ieva Krevica un Jānis Kristiāns Krevics izpildīja J.Šipkēvica un R.Sējāna dziesmu “Zemeslodes”, Markuss Mednis aizrāva klausītājus ar J.Lūsēna dziesmu “Mazu brīdi pirms.” Tautu deju kolektīvs “Kastanis” priecēja ar tautu dejām “Cūkas driķos” un “Pīci bāri kumeliņi”. Pēc koncerta direktores vietniece metodiskajā darbā Benita Urtāne uzsvēra, ka šajā mācību gadā izglītības iestādē darbojās četrpadsmit interešu izglītības pulciņi, iepazīstināja klātesošos ar nelielu apkopojošu prezentāciju – pulciņu paveiktais fotogrāfijās. B.Vizule un B.Urtāne pateicās visiem interešu izglītības pulciņu vadītājiem un izglītojamajiem par ieguldīto darbu, rosināja jaunām, radošām idejām nākamajā mācību gadā.

Pasākumā piedalījās Balvu novada domes deputāte, Izglītības kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Aija Mežale, Izglītības pārvaldes vadītājas vietniece izglītības kvalitātes jomā Inta Kaļva un interešu izglītības metodiķe Ilona Salmane. I.Kaļva pateicās izglītojamajiem un visiem interešu izglītības pulciņu vadītājiem, sveicot ar aplausiem, un pasniedza dāvanu, kura noderēs STEM jomas mācību procesā un interešu izglītībā. Ciemiņi apmeklēja meistardarbnīcas, gūstot priekšstatu par izglītojamo iesaistīšanos piedāvātajās aktivitātēs.
Pēc tam klašu un kursu audzēkņi piedalījās iepriekš izlozētajā meistardarbnīcā, aktīvi darbojoties: zīmējot uz auduma, veidojot foamirāna ziedus, gatavojot ziedu gleznas, izgatavojot svilpītes ar CNC un lāzergravēšanas iekārtu palīdzību, no lietotiem T-krekliem gatavojot iepirkumu maisiņus, iejūtoties aktieru lomās, atveidoja pozitīvus un negatīvus tēlus, apgūstot latviešu tautu deju soļus un tradicionālās dejas, iepazīstot izglītojamo izveidotās divas spēles, debatējot par tematu: mākslīgais skaistums- par vai pret, robotikas pulciņā skatoties sumo cīņu paraugdemonstrējumus un pašiem piedaloties, uzspēlējot volejbolu starp klasēm.
Paldies izglītojamo vecākiem par piedalīšanos pasākumā!
Visas dienas garumā izglītojamajiem un izglītības iestādes darbiniekiem bija iespēja piedalīties Eiropas dienas 20.gadadienas ietvaros organizētajā konkursā un cienāties ar konfektēm.

Pulciņu dalībnieku noformējums ābola veidolā




Vai Jūs atbalstāt ideju par jauniešu debašu kluba izveidi?