Pirmā skolas diena vienmēr nāk ar satraukumu un gaidām, jo izglītojamajiem, pedagogiem un vecākiem sākas kopīgs ceļš uz jaunu zināšanu un prasmju apguvi.

Vieniem tas ir iesāktā ceļa turpinājums, savukārt citiem – it sevišķi jaunajiem izglītojamajiem un pedagogiem, kuri pievienojas mūsu skolas saimei, tas ir jauns izaicinājums, jauna ceļa sākums.

Ceļš uz zināšanām nav izmērojams ne metros, ne kilometros. Ne vienmēr šis ceļš ir viegls, tomēr ikvienas grūtības mūs padara stiprākus, zinošākus.

Aicinu ikvienu nenobīties no grūtībām, neatmest ar roku iesāktiem darbiem, neatlikt uz rītdienu to, ko varam paveikt šodien un tūlīt.

Laiks pierāda, ka katru dienu mums jāmācās apgūt jaunas dzīves un darba prasmes. Zināšanas ir vērtīgākais ieguldījums, kuru neviens mums nespēj atņemt. Zināšanas dod mums brīvības sajūtu, justies labi jebkurā dzīves situācijā gan skolā, gan darbā, gan ģimenē. Zināšanas ir kā spārni, kas ļauj augstu lidot un sasniegt iecerētos mērķus.

Mūsu Latvijas, pilsētas un novada nākotne ir atkarīga tieši no jums – gudriem un zinātkāriem jauniešiem, kuriem ir daudz ideju un prasme paust savu viedokli.

Novēlu visiem – izglītojamajiem, pedagogiem, vecākiem, skolas darbiniekiem un sabiedrībai – no saulespuķēm iemācīties sirdī nest saules gaismu. Lai jaunajā mācību gadā saulainas domas rada saulainu iekšējo noskaņojumu, kas izstaro siltu smaidu. Smaids ir lieliska dāvana. Dāvināsim šodien viens otram smaidu, lai jaunais mācību gads iedvesmo mūs visus labiem nodomiem un darbiem, kas ved uz izciliem rezultātiem!