Šī gada 17. novembrī, plkst. 13:00, Balvu profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas sporta zālē norisinājās ilggadējais un patriotiskais pasākums – „Vīru sporta spēles 2017”.
Pasākums iesākās ar Balvu profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas direktores Birutas Vizules, kā arī organizāciju pārstāvju uzrunām. Pasākumu atbalstīja deviņas organizācijas un to pārstāvji - NATO spēku integrācijas vienības komandieris - pulkvedis Jānis Gailis, Balvu novada pašvaldības, Valsts robežsardzes Viļakas pārvaldes, VUGD Latgales reģiona brigādes Balvu daļas, LR Zemessardzes 31.AMII bataljona, SIA “Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība”, SIA “Diogens audio”, Balvu Bērnu un jauniešu centra pārstāvji, kā arī jaunsargu instruktors, seržants –Guntis Liepiņš.


Šogad pasākumā piedalījās deviņas komandas pamatskolas posmā – četras, bet vidusskolas posmā – piecas komandas. Jaunieši sacensības uzsāka izlozējot kārtas numuru, pēc kā uzstāties sekojošos pārbaudījumos: 1.) dalība ierindas skatē, 2.) dalība stacijās, kurās organizāciju pārstāvji jauniešiem bija sagatavojuši dažādus uzdevumus, piemēram, atbildēt uz erudīcijas jautājumiem, spēka pielietošana, šaušana mērķī, pievilkšanās u.c.
Pasākumā uzstājās arī Balvu profesionālās un visārizglītojošās vidusskolas dramataiskā pulciņa dalībnieces un kora dalībnieki, kuri priecēja gan ar dziesmām, gan teātra epizodi. Ar ļoti interesantu un saistošu priekšnesumu uzstājās Valsts robežsardzes Viļakas pārvaldes pārstāvji – kinologi. Priekšnesumā tika stāstīts par robežsardzes konologu ikdienu, kā arī varēja skatīt kā suņi meklē aizliegtās vielas un apmācīti dažādu komandu pakļāvībai un robežpārkāpēju aizturēšanai.
Komandas veiksmīgi izturēja visus pārbaudījumus. Godpilno pirmo vietu pamatskolas posmā ieguva Balvu profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas 9.a klase, bet vidusskolas posmā pirmo vietu ieguva Balvu profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas 12.b klase. Sumināti uzvarētāji! Izlgītības iestādes kolektīvs pateicas gan dalībniekiem, gan organizācijām un to pārstāvjiem, par aktīvu dalību un atbalstu patriotiski sportiskajā pasākumā „Vīru sporta spēles 2017”!




Vai Jūs atbalstāt ideju par jauniešu debašu kluba izveidi?