5.maijā, norisinājās pēdējā Erasmus+ projekta „Word articulation project" (projekta Nr.2020-1-UK01-KA201-078833).

virtuālās mobilitātes diena saulainajā Itālijā. 5 dienas angļu valodas skolotājas Inese Circene, Benita Urtāne mācīja itāļu jauniešus un mācījās pašas sadarbībā ar kolēģiem no Apvienotās Karalistes, Turcijas, Itālijas un Bulgārijas.

Virtuālā mobilitāte tika īstenota 26., 27., 28.,29. aprīlī un 5.maijā.  Izstrādātā dienas kārtība paredzēja projekta partnervalstu izglītības iestāžu iepazīstināšanu ar angļu valodas satura īstenošanu, materiālās bāzes pieejamību un profesionālās kompetences pilnveides iespējām angļu valodas skolotājiem. Partnervalstu angļu valodas skolotāji (2 no katras valsts) vadīja tiešsaistes stundu Itālijas projekta partnerskolas „Institiuto Tecnico Settore tehnologico - Liceo Scientifico “E.Mattei”“ izglītojamajiem, kuri bija vecumā no 14-16 gadiem un ar atšķirīgu angļu valodas zināšanu līmeni. Skolotāju vadītās stundas tika vērtētas. Apvienotās Karalistes projekta partneri no „Academy for International Scinece and Reserach”, kas arī koordinē projektu, vadīja nodarbības angļu valodas skolotājiem, piedāvājot dažādas interaktīvas stundas vadīšanas metodes, digitālus rīkus, kompetencēs balstītu mācību pieeju. Pēc šīm apmācībām skolotājiem tika uzdots arī mājasdarbs, kas tika prezentēts pēdējā mobilitātes dienā. Bulgārijas partnerskolas “SU Vasil Kunchov Vratsa” skolotāja virtuālās mobilitātes dalībniekiem vadīja spēlē balstītas angļu valodas stundas simulāciju. Šī mobilitāte bija svarīgs projekta elements, jo atspoguļoja projekta partnervalstu angļu valodas skolotāju izrunu, mācīšanas metodes un prasmes.

Projekta mērķis ir angļu valodas skolotāju 21.gadsimta mācīšanas, kompetencēs balstīta mācīšanas, IT prasmju un radošuma attīstīšana.

„Word articulation project" koordinē Starptautiskā zinātnes un pētniecības akadēmija Īrijā.

Projekta intelektuālais rezultāts ir aplikācijas izveide ar kuras palīdzību izglītojamie varēs klausīties, atdarināt un ierakstīt, atskaņot angļu valodas izrunu. Tiks izveidota platforma, kurā būs iespēja dzirdēt sarežģītu vārdu un izteicienu pareizu izrunu.

Projekts attīstīs angļu valodas skolotāju prasmes, ietverot digitālās prasmes un to pielietošanu stundā, sekmējot jaunu tehnoloģiju izmantošanu. Tiks popularizēti jauni paņēmieni un metodes, mācību process kļūs radošāks, interesantāks, kļūs elastīgāks, piemērojoties mainīgajai mācību videi.

Projekts sekmēs starptautisku skolu, pedagogu, izglītojamo sadarbību.

Balvu profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas Erasmus+ programmā īstenoto projektu „Word articulation project" (projekta Nr.2020-1-UK01-KA201-078833) līdzfinansē Eiropas Savienība. Projekta finansējums Balvu Profesionālajai un vispārizglītojošajai vidusskolai ir EUR 36 121,00. Projekta ilgums 24 mēneši, projekta uzsākšanas datums: 01.09.2020., projekta beigu datums: 31.12.2022.

Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājas lapā www.erasmusplus.lv.