Pasaules Ūdens diena katru gadu tiek svinēta 22. martā.

Pasaules Ūdens diena katru gadu tiek svinēta 22. martā. Un tā akcentē ūdens nozīmi cilvēka dzīvē, tā patieso vērtību un to, kā mēs visi kopā varam labāk aizsargāt šo vitāli svarīgo resursu, jo piesārņojums daudzviet rada milzu izaicinājumus nodrošināt cilvēka pamatvajadzību pēc tīra ūdens. Pēc Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) iniciatīvas tā pirmo reizi visā pasaulē tika atzīmēta 1993. gadā. Šī diena ir starptautiskas svinības un iespēja aicināt ikvienu pievērst uzmanību ūdens resursu nozīmei un ilgtspējīgai apsaimniekošanai, mudinot sabiedrību domāt ne vien par savas, bet arī nākamo paaudžu veselību un izdzīvošanas iespējām. Latvijā šo dienu atzīmē kopš 1996. gada.

Šī gada tēma – “Ko Tev nozīmē ūdens?”

Kā atzīmēt šo dienu?

BPVV Ekopadome jūs aicina doties pastaigā dabā, meklējot dzīvību ūdenī, izstaigāt pavasara ūdeņos burbuļojošās straujupes, ezerus, dīķus un citas ūdens tilpnēs pieejošos ūdens resursus.

Vides dienā mēs labprāt gaidīsim jūsu iesūtītos foto par to, kā esiet atzīmējuši šo dienu, un atbildējuši uz jautājumu: “Ko jums nozīmē ūdens?”. Atbildes un fotoapliecinājumus gaidīsim visas dienas ietvaros! Iesūtīt bildes skolotājai Sintijai Heningai eklases epastā vai This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ar atbildi uz jautājumu ""Ko jums nozīmē ūdens?"

! Sociālajos tīklos aicinām izmantot tēmturus:  #BPVV #Ekoskolas #ūdensdiena #worldwaterday

Jauku dienu vēlot BPVV Ekopadome!




Vai Jūs atbalstāt ideju par jauniešu debašu kluba izveidi?