Brauciena laikā iepazināmies ar Preiļu vēsturiskā mantojuma lielāko lepnumu Preiļu muižas kompleksu un parku, kas ir lielākais pilsētvides parks Latvijā. Preiļu parka kapelā, kura 2017. gadā atzīmēja savu 200.jubileju, ir pilnībā rekonstruēta un tai piemīt fantastiska akustika, klausījāmies dziedošās gides I.Kjarkužas dziedājumu. Preiļu kapelā apskatījāmies Itālijas, Spānijas un Nīderlandes renesanses laikmeta gleznotāju darbu reprodukcijas un tēlnieces Ēvī Upenieces skulptūras.
Apmeklējām keramikas darbnīcu Jašas podi. Darbnīcas vadītāja K.Nicmane iepazīstināja ar kolekciju “Zilās puķītes”, “Āfrika”, “Jūra”, “Upe” un pastāstīja par ikdienas darbu keramikas darbnīcā.
Ģimenes uzņēmuma kafejnīcā “PAMPŪKAS” degustējām vairāku veidu čedaras sieru, mājas gatavotu saldējumu un klausījāmies saimnieces stāstu par to, kāpēc Preiļi ir siera galvaspilsēta un izspēlējām spēli.

Brīnuma meklējumos devāmies uz autorleļļu galeriju “VLADLENA” , aplūkot fantāzijas un reālo tēlu pasauli, kurā galvenās darbojošās personas ir mākslinieces darinātās lelles. Kompozīciju spektrs galerijā ir visaptverošs, šķiet, nekas nav gājis secen autores acīm, ar kuru bija iespēja tikties klātienē.
Ar interesi vērojām Nester Custom unikālo mākslas galeriju, metāla skulptūras un dizaina mēbeles. Galerijas ekspozīcijā varēja apskatīt skulptūras, kas veidotas uz auto un motociklu detaļu bāzes ir A.Nestjeruka un viņa radošās komandas darbs.
Esam smēlušies pozitīvas emocijas, uzklausījuši iedvesmojošus stāstus, ieguvuši jaunas atziņas un enerģijas piepildīti atgriezties ikdienas gaitās!

Pedagogi klausās stāstījumu




Vai Jūs atbalstāt ideju par jauniešu debašu kluba izveidi?