Balvu profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas 11a klase kopā ar skolas bibliotekāri Līgu Annuškāni 2024.gada 10.oktobrī piedalījās Balvu centrālās bibliotēkas Grāmatu svētku kopā ar apgādu Zvaigzne ABC atklāšanas pasākumā. Ar interesantu video savu uzstāšanos prezentēja bibliotēkas direktore Ruta Cibule, tikām iepazīstināti ar rakstniekiem, kuri bija šī pasākuma viesi, klātesošos uzrunāja uzņēmēja, grāmatizdevēja, grāmatu apgāda "Zvaigzne ABC" īpašniece un valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka, Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktore Dagnija Baltiņa un Balvu novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs.
Pēc atklāšanas pasākuma svinīgās daļas, devāmies uz tikšanos ceļotāju, blogeri Zani Eniņu, kura ir apmeklējusi vairāk kā 80 valstis ar mugursomu plecos. Ar interesi klausījāmies viņas pieredzi, kā ar salīdzinoši nelielu naudu kabatā ir iespējams apceļot pasauli un skatījāmies prezentāciju par ceļojumu uz Antarktīdu. Savus piedzīvojumus viņa aprakstījusi blogā mugursoma.lv un grāmatās “Nekaunīgais pingvīns”, “Uz Aļasku un atpakaļ”, “Santjago ceļš: plāksteris pēdām un sirdij”.
Šī tikšanās kādam no dalībniekiem raisīja interesi izlasīt autores grāmatas, vēlmi ceļot ar mugursomu plecos, sekot līdzi sociālajos tīklos viņas ceļojumiem, rakstīt pašai grāmatas.

8.a klases izglītojamie kopā ar klases audzinātāju Inesi Kokoreviču tikās ar autoru Dzintaru Tilaku. Viņš ir radoša personība - žurnālists, fotogrāfs, Latvijas Radio raidījumu vadītājs. Interesants un aizraujošs bija autora stāstījums par radošo darbību. Skolēni iepazina autora sarakstītās grāmatas. Skolēniem visvairāk patika āķīgā spēle "Latvi-JĀ, Latvi-NĒ", kur bija doti divi atbilžu varianti: jā un nē. Šīs spēles  jautājumi apkopoti autora grāmatā"500 āķīgi jautājumi par Latviju".

Grāmatu piedāvājums no izdevniecības Zvaigzne ABC




Vai Jūs atbalstāt ideju par jauniešu debašu kluba izveidi?